divendres, 28 de juny del 2013

LASANYA DE CARN AMB TRES FORMATGES

Després d'un mes de preparar i corregir exàmens, treballs, d'avaluacions i reunions amb pares, alumnes i professors, i després d'un curs marcat per les tan visibles retallades en l'educació i l'estrés per l'incògnita del que ens depararà el proper curs... per fi han arribat les VACANCES!! Demà pense alçar-me a les mil,  desdejunar tranquil·lament i després em faré les maletes perquè el diumenge men vaig dues setmanes a fer un curs de formació per a profes d'anglés a Exeter (UK). Dues setmanes fora de la cuina però disfrutant de la cuina anglesa que a mi tant m'agrada. Quan torne tindré dos dies per descansar i portar-vos una recepta per al concurs de Juana i després acabaré el mes de juliol al Marroc. Així que aquesta recepta és un poc una recepta  Fins-agost!


Estic segura que tots teniu la vostra recepta de lasanya de carn que vos agrada molt i no voleu canviar però si vos agrada notar la cremositat i el sabor dels formatges aquesta recepta és la bona! I que hi ha millor com una bona lasanya per començar bé les vacances?

Ingredients: 4 fartonets

Per a la salsa bolonyesa
- 1 ceba picada
- 1 carlota picada
- 1/2 rama d'api picat
- 2 dents d'all picats
- 400 gr de carn picada de vedella
- 1/2 got de vi negre
- 200 ml de tomaca triturada
- 1 culleradeta d'orenga
- 1 culerada de jolivert fresc picat
- 1 got de caldo de carn
- sal i pebre

Per a la resta de la lasanya
- 2 cullerades de mantega
- 200 gr de xampinyons,
- 2 cullerades de jolivert fresc picat
- 9-12 fulls de lasanya (al gust)
- 250 gr de brullo
- 1 ou
- 150 gr de mozzarella (a rodanxes o ratllada)
- 115 gr de formatge parmesà o Chedar
- sal i pebre

Preparació:
Es comença fent la salsa bolonyesa. En una cassola amb dos cullerades d'oli es sofrig la ceba amb la carlota, l'api i l'all ,tot ben picat, durant 5 minuts, a baixa temperatura. S'afig la carn picada i es cuina 5 minuts més sense para de remoure i barrejar. S'aboca el vi i es deixa coure 2 minuts. Després s'incorpora la tomaca, l'orenga i el jolivert picats, la meitat del caldo i s'assaona amb sal i pebre. Es remou bé, es porta a ebullició, es cobreix amb la tapa i es deixa coure a foc baix 30 minuts, removent de tant en tant.
Mentrestant, en una altra paella es fonen les dos cullerades de mantega i es cuinen els xampinyons nets i tallats a quarts. S'assaonen amb sal i pebre i quan ja estiguen tendres es trauen del foc i es barregen amb dos cullerades  de jolivert fresc picat.
Passada la mitja hora de cocció de la salsa, es destapa, s'aboquen els xampinyons i la resta del caldo (la salsa no ha d'estar seca), es cou un parell de minuts més i  es reserva.
 En un bol menut es posa el brullo amb l'ou batut, s'assaona amb sal i pebre al gust, es remou i ja tindrem a punt tots els ingredient per a muntar la lasanya.
 Pel que fa als full de pasta, cadasqú que utilitze el que més li agrade: pasta fresca o fulls precuinats (no necessiten cocció prèvia) o fulls de pasta secs (que s'han de bullir abans o posar en remull).
Quan ja tingam clar el tipus de pasta que anem a utilitzar s'unta un motle amb mantega, es posa una capa de pasta, es cobreix amb la salsa bolonyesa i es posa una capa de mozarella. Després es posa una altra capa de pasta i es repeteix el procés dues vegades més fins que s'acabe la salsa. L'última capa ha de ser de pasta i damunt se li posa el brullo i s'empolvora amb el parmesà o cheddar ratllat. Jo, abans de posar el brullo li pose una capa de pernil dolç i ja està per a morir-se!!
S'introduix al forn precalfat a 180º durant 30 minuts i 5 minuts més al gratinador. El resultat espectacular!





BON APPÉTIT I...

BONES VACANCES D'ESTIU!


                                                          ***

LASAÑA DE CARNE CON TRES QUESOS

Después de un mes de preparar y corregir exámenes, trabajos, de evaluaciones y reuniones con padres, alumnos y profesores, y después de un curso marcado por los tan visibles recortes en la educación y el estrés por la incógnita del que nos deparará el próximo curso ... por fin han llegado las VACACIONES! Mañana pienso levantarme a las mil, desayunar tranquilamente y después me haré las maletas porque el domingo me voy dos semanas a hacer un curso de formación para profesores de inglés en Exeter (UK). Dos semanas fuera de la cocina pero disfrutando de la cocina inglesa que a mí tanto me gusta. Cuando vuelva tendré dos días para descansar y traeros una receta para el concurso de  Juana y luego terminaré el mes de julio en Marruecos. Así que esta receta es un poco una receta Hasta-agosto!


Estoy segura de que todos tenéis vuestra receta de lasaña de carne que os gusta mucho y no queréis cambiar pero si os gusta notar la cremosidad y el sabor de los quesos esta receta es la buena! Y que hay mejor que una buena lasaña para empezar bien las vacaciones? 


 Ingredientes: 4 glotones  
Para la salsa boloñesa 
- 1 cebolla picada  
- 1 zanahoria picada  
- 1/2 rama de apio picado  
- 2 dientes de ajo picados  
- 400 gr de carne picada de ternera  
- 1/2 vaso de vino tinto  
- 200 ml de tomate triturado  
- 1 cucharadita de orégano  
- 1 culerada de perejil fresco picado  
- 1 vaso de caldo de carne  
- sal y pimienta  

Para el resto de la lasaña 
- 2 cucharadas de mantequilla  
- 200 gr de champiñones,  
- 2 cucharadas de perejil fresco picado  
- 9-12 hojas de lasaña (al gusto)  
- 250 gr de requesón  
- 1 huevo  
- 150 gr de mozzarella (en rodajas o rallada)  
- 115 gr de queso parmesano o Cheddar
- sal y pimienta  

Preparación:  
Se empieza haciendo la salsa boloñesa. En una cazuela con dos cucharadas de aceite se sofríe la cebolla con la zanahoria, el apio y el ajo, todo bien picado, durante 5 minutos, a baja temperatura. Se añade la carne picada y se cocina 5 minutos más sin parar de remover y mezclar. Se vierte el vino y se deja cocer 2 minutos. Luego se incorpora el tomate, el orégano y el perejil picados, la mitad del caldo y se sazona con sal y pimienta. Se remueve bien, se lleva a ebullición, se cubre con la tapa y se deja cocer a fuego bajo 30 minutos, removiendo de vez en cuando.  

 Mientras tanto, en otra sartén se funden las dos cucharadas de mantequilla y se cocinan los champiñones limpios y cortados en cuartos. Sazonan con sal y pimienta y cuando ya estén tiernas se sacan del fuego y se mezclan con dos cucharadas de perejil fresco picado.  

Pasada la media hora de cocción de la salsa, se destapa, se vierten los champiñones y el resto del caldo (la salsa no debe estar seca), se cuece un par de minutos más y se reserva.  En un bol pequeño se pone el requesón con el huevo batido, se sazona con sal y pimienta al gusto, se remueve y ya tendremos a punto todos los ingrediente para montar la lasaña.  

Respecto a los hoja de pasta, cada uno que utilice las que más le gusten: pasta fresca u hojas precocinados (no necesitan cocción previa) u hojas de pasta secos (que se han de hervir antes o poner en remojo).  

Cuando ya tengamos claro el tipo de pasta que vamos a utilizar unta un molde con mantequilla, se pone una capa de pasta, se cubre con la salsa boloñesa y se pone una capa de mozarella. Después se pone otra capa de pasta y se repite el proceso dos veces más hasta que se termine la salsa. La última capa debe ser de pasta y encima se le pone el requesón y  se espolvorea con el parmesano o cheddar rallado. Yo, antes de poner el requesón le pongo una capa de jamón dulce y ya está para morirse!  
Se introduce en el horno precalentado a 180 º durante 30 minutos y 5 minutos más al gratinador. El resultado espectacular!




BON APPÉTIT Y. .. 


 BUENAS VACACIONES DE VERANO!



2 comentaris:

  1. Molto gustose queste lasagne
    brava ciao Stefania

    ResponElimina
  2. Boníssima la lassanya! jo normalment la faig de verduretes, però m'agrada de qualsevol cosa ;)

    ResponElimina