dimecres, 9 de maig del 2012

MINESTRONE DE VERDURES D'ESTIU AMB MANDONGUILLES


Aquesta setmana pareix que el fred ens haja abandonat per complet i ja comença a assomar l’estiu. La platja esta plena de gent amb ganes de sol i arena i els jerseis ja estan guardats. L’estiu és l’època de l’any que més m’agrada perquè a més d’estar de vacances és quan la fruita i la verdura és més variada i més bona.
Ahir vam anar a comprar al mecat i vam carregar amb una gran varietat de verdures de temporada amb molt bona pinta! Mireu si no aquestos pésols! Jo mai havia menjat pésols frescs, sempre congelats o de llanda, i hi ha una gran diferència… 



Aquesta recepta està inspirada en una que vaig trobar al Good Food d’este mes però jo li he fet algun canvi com afegir-li a la minestrone vegetariana unes mandonguilles de pollastre i polit per fer un plat ben complet! 



Ingredients: 2 persones

Per a la minestrone

-          1 all porro picat
-          1 api picat
-          1 carabassí tallat a quarts i laminat
-          2 dents d’all picades
-          500ml de caldo de verdures (o aigua bullint amb una pastilla d’avecrem)
-          150 gr d’espàrregs a trossets (sense la part més Blanca)
-          60 gr de pésols
-          Alfàbega picada
-          Sal I pebre
-          Oli d’oliva

Per a les mandonguilles

-          200 gr de carn picada de pollastre i polit barrejada
-          1 clara d’ou
-          Pimentó dolç o picant en pols
-          1 dent d’all picada
-          Sal i pebre

Preparació:

Primer començarem fent les mandonguilles. En un bol es barreja la carn de pollastre i polit amb la clara d’ou, el pimentó, l’all picat, sal i pebre. Es fan boletes amb les mans i es posen en una safata coberta amb una bossa de plàstic i es reserven en la nevera fins que es tinguen que posar a la minestrone.

En una cassola es calfa una cullerada d’oli, s’incorpora l’all porro i l’api i es deixa sofregir 5 minuts a foc baix amb un poc de sal.
Després s’afig el carabassí tallat i l’all picat, es remou i es deixa al foc 5 minuts més.
Tot seguit, s’aboca el caldo i es deixa bullir amb la cassola tapada. Quan comence a bullir s’incorporen les mandonguilles i es deixa coure 10 minuts.
Passat este temps s’aboquen els espàrregs i els pésols i es deixa coure 5 minuts més o fins que les noves verdures estiguen tendres. S’incorpora l’alfàbega picada i s’assaona al gust amb sal i pebre. El resultat… deliciós i molt sa!!




Voldria també aprofitar aqueta entrada per celebrar amb tots vosaltres que fa unes setmanes vaig arribar a tindre 100 seguidors!! 100 persones que han volgut deixar constància de que els agrada el que faig i aixó m'ompli de molta satisfacció. I quina millor manera de celebrar-ho que amb aquest premi que m'envia Trini Altea 


Moltes gràcies Trini pel premi i moltes gràcies a les 100 persones que l'han fet possible. 

BON APPÉTIT


                                             ***

MINESTRONE DE VERDURAS DE VERANO CON ALBÓNDIGAS
 
Esta semana parece que el frío nos haya abandonado por completo y ya empieza a asomar el verano. La playa esta llena de gente con ganas de sol y arena y los jerseys ya están guardados. 
El verano es la época del año que más me gusta porque además de estar de vacaciones es cuando la fruta y la verdura es más variada y más buena.
Ayer fuimos a comprar al merado y cargamos con una gran variedad de verduras de temporada con muy buena pinta! Mirad si no estos guisantes! Yo nunca había comido guisantes frescos, siempre congelados o de lata, y hay una gran diferencia ... 
Esta receta está inspirada en una que encontré en el Good Food de este mes pero yo le he hecho algún cambio como añadirle a la minestrone vegetariana unas albóndigas de pollo y pavo para hacer un plato bien completo! 
Ingredientes: 2 personas
Para la minestrone

-           1 puerro picado
-           1 apio picado
-          1 calabacín cortado en cuartos y laminado
-           2 dientes de ajo picados
-           500ml de caldo de verduras (o agua hirviendo con una pastilla de avecrem)
-          150 gr de espárragos en trocitos (sin la parte más blanca)
-          60 gr de guisantes
-          albahaca picada
-          Sal Y pimienta
-          Aceite de oliva
Para las albóndigas
-           200 gr de carne picada de pollo y pavo mezclada
-           1 clara de huevo
-           Pimentón dulce o picante en polvo
-           1 diente de ajo picado
-           Sal y pimienta
Preparación:
Primero empezaremos haciendo las albóndigas. En un bol se mezcla la carne de pollo y pavo con la clara de huevo, el pimientón, el ajo picado, sal y pimienta. Se hacen bolitas con las manos y se ponen en una bandeja cubierta con una bolsa de plástico y se reservan en la nevera hasta que se tengan que poner en la minestrone.
En una cazuela se calienta una cucharada de aceite, se incorpora el puerro y el apio y se deja sofreír 5 minutos a fuego bajo con un poco de sal.
Después se añade el calabacín cortado y el ajo picado, se remueve y se deja al fuego 5 minutos más.
A continuación, se vierte el caldo y se deja hervir con la cazuela tapada. Cuando empiece a hervir se incorporan las albóndigas y se deja cocer 10 minutos.
Pasado este tiempo se añaden los espárragos y los guisantes y se deja cocer 5 minutos más o hasta que las nuevas verduras estén tiernas. Se incorpora la albahaca picada y se sazona al gusto con sal y pimienta. El resultado ... delicioso y muy sano!
Quisiera también aprovechar estos entrada para celebrar con todos vosotros que hace unas semanas llegué a tener 100 seguidores! 100 personas que han querido dejar constancia de que les gusta lo que hago y eso me llena de mucha satisfacción. Y qué mejor manera de celebrarlo que con este premio que me envía  Trini Altea 
Muchas gracias Trini por el premio y muchas gracias a las 100 personas que lo han hecho posible. 

BON APPÉTIT

3 comentaris:

  1. Mmmmm, segur que està boníssim... Quan ho prepare ja et contaré.Isabel M. :P

    ResponElimina
  2. Boníssim!!! Així m'agrada amb receptes sanes i gustoses....
    Per cert, enhorabona pel premi i sort.

    ResponElimina
  3. MMMM!!! que delicia, me encantan las sopas. Gracias por la receta.
    Bs
    Tita

    ResponElimina