divendres, 8 de juliol del 2011

RIGATONI AMB SHIITAKE



El dilluns vam estrenar la terrassa de casa amb un sopar oriental amb alguns amics. Josep, un amic cuiner, ens va preparar un menú fabulós amb una ensalada d'algues amb cloïsses, peix i verdures en tempura i vedella amb bolets shiitake, bambú i salsa d'ostres. Jo, vaig fer les postres, una mousse de llima i mascarpone que vos mostraré al llarg de la setmana, però hui volia presentar-vos una recepta que vaig fer ahir per aprofitar els bolets shiitake que ens van sobrar el dilluns.

El fong shiitake es cultiva des de fa segles en regions d'Àsia com a Xina, Japó i Corea i a més de ser un aliment molt apreciat pel seu sabor, també es diu que té moltes propietats medicinals. Entre les seues propietats, el fong Shiitake enfortix el sistema immunològic, té efectes antioxidants, controla la hipertensió i afavorix la digestió entre altres.

Així que un ingredient amb tantes propietats no podem deixar de menjar-lo i per aixó hui vos propose una recepta senzilla, ràpida, molt sana i deliciosa. Perfecta per l'estiu!







Ingredients: (2 persones)
- 1 ceba tendra
- 2oo gr bolets Shiitake deshidratats
- 1 cullerada de concentrat de tomaca
- 150 gr de rigatoni
- timonet
- sal, pebre i oli d'oliva

Preparació:
Abans de començar a fer el plat s'han de hidratar els bolets en un bol amb aigua molt calenta durant 20-30minuts, o fins que queden ben tendres. Quan ja estiguen els bolets a punt es pica la ceba i es sofrig en dues cullerades d'oli. Mentres es tallen els bolets en quatre trossos, llevant els rabets que queden molt durs, i s'afigen a la ceba. L'aigua dels bolets es reservarà per a més tard. Després d'uns minuts, s'incorpora una cullerada de concentrat de tomaca als bolets amb la ceba, es remou i s'assaona amb timonet picat, sal i pebre. S'afig un got de l'aigua dels bolets, que haurà agafat aroma, sabor i gust, es remou i es rectifica de sal. 
Mentres la salsa reduïx es couen els rigatoni en abundant aigua bullint amb sal durant 11 minuts. Quan la pasta estiga a punt i la salsa haja reduït es barreja tot en la paella de la salsa i es servix acompanyat d'un poc de parmesà ratllat.


BON APPÉTIT

                                             ***

El lunes estrenamos la terraza de casa con una cena oriental con algunos amigos. Josep, un amigo cocinero, nos preparó un menú fabuloso con una ensalada de algas con almejas, pescado y verduras en tempura y ternera con setas shiitake, bambú y salsa de ostras. Yo, hice el postre, una mousse de limón y mascarpone que os mostraré a lo largo de la semana, pero hoy quería presentaros una receta que hice ayer para aprovechar las setas shiitake que nos sobraron el lunes.

El hongo shiitake se cultiva desde hace siglos en regiones de Asia como China, Japón y Corea y además de ser un alimento muy apreciado por su sabor, también se dice que tiene muchas propiedades medicinales. Entre sus propiedades, el hongo Shiitake fortalece el sistema inmunológico, tiene efectos antioxidantes, controla la hipertensión y favorece la digestión entre otros.

Así que un ingrediente con tantas propiedades no podemos dejar de comerlo y por eso hoy os propongo una receta sencilla, rápida, muy sana y deliciosa. Perfecta para el verano!
 






Ingredientes: (2 personas)

- 1 cebolleta
- 2oo gr setas Shiitake deshidratadas
- 1 cucharada de concentrado de tomate
- 150 gr de rigatoni
- tomillo
- Sal, pimienta y aceite de oliva 

Preparación:

Antes de empezar a hacer el plato se hidratan las setas en un bol con agua muy caliente durante 20-30minutos, o hasta que queden bien tiernas. Cuando ya estén las setas a punto se pica la cebolla y se sofríe en dos cucharadas de aceite. Mientras se cortan las setas en cuatro trozos, quitando los rabillos que quedan muy duros, y se añade a la cebolla. El agua de las setas se reservará para más tarde. Después de unos minutos, se incorpora una cucharada de concentrado de tomate a las setas con la cebolla, se remueve y se sazona con tomillo picado, sal y pimienta. Se añade un vaso del agua de las setas, que habrá cogido aroma, sabor y gusto, se remueve y se rectifica de sal.

Mientras la salsa reduce se cuecen los rigatoni en abundante agua hirviendo con sal durante 11 minutos. Cuando la pasta esté a punto y la salsa haya reducido se mezcla todo en la sartén de la salsa y se sirve acompañado de un poco de parmesano rallado




BON APPÉTIT

2 comentaris:

  1. La cena de tu amigo no se como estaría, peeeeero esos rigatoni tienen una pinta que pá que.

    Besitos

    ResponElimina
  2. Esta també provaré a fer-la. Totes les que fas de pasta les prove!
    Esta m'agrada perque mai he provat este tipus de bolets.
    Ja et diré el resultat.

    ResponElimina